Trending Hashtags

Don't use the same old hashtags, our software automatically detects the top trending hashtags so you can use the best hashtags for your posts every time.

Increased Exposure

Using the right and trendy instagram tags for your post lets you stand out and get more real followers.

Updated Automatically

Our system analyses hashtags live and updates the top trending hashtags in minutes.


Find the top hashtags for #anakangkat

Using the top trending hashtags is proven to help reach more users and attract real targeted followers.


JolyPic Recommendation:

Use #anakangkat to get seen now

145.5
average comments
6.2K
hashtag reach
11.4K
average likes

Best hashtags for #anakangkat

#anakangkat
#artist
#instadaily
#f4f
#cool
#vsco
#healthy
#likeforlike
#tbt
#handmade
#blue
#family
#inspiration
#swag
#home
#followme
#amazing
#photographer
#winter
#fashion
#followforfollow
#follow4follow
#instalike
#black
#smile
#model
#party
Posts using this hashtag
6,246

Note: If the '&' character is used in the hashtag/s that you're searching for then please use the 'and' keyword instead.


Top 20 hashtags used with #anakangkat

Percentage of hashtags used with #anakangkat on Instagram posts

Always up to date

Our software is actively updating our hashtags and including top trending hashtags or every category every few minutes. Be sure to use a trusted hashtag website, to ensure you are using up to date hashtags to maximize your potential and growth on Instagram, along with other social platforms.

Do you have any suggestions? Please send your feedback to us. We are always driven to provide a better service.

Hashtags available right here are chosen and also constructed in such a way that reveals their worth. You can pick from the listing that is carefully pertaining to your brand or article. For instance, anakangkat hashtags are widely browsed on Instagram to be utilized with pertinent articles.

Other than most recent and fashionable Instagram anakangkat hashtags, you need to upgrade pertinent material as well. As an example, if you aspire to utilize hashtags, after that see to it you are utilizing them efficiently. Top anakangkat hashtags are commonly gone over on Instagram that helps you in grabbing the interest of your targeted audience as well as a boost in the number of fans.

If you start utilizing preferred hashtags for anakangkat to advertise your brand name, then you will possibly build your involvement, in contrast, to simply replicating and pasting unconnected hashtags. Hashtagsforlikes has actually made it very easy for you to drag the hashtags that relate to your blog post or brand. Right here you will see tiny teams of comparable top Instagram anakangkat hashtags. These tiny teams can be made use of almost, as you can choose a various one whenever you upload something regarding the same subject or specific niche.

Bear in mind that a few of your blog posts can obtain included in the header area of an Instagram hashtag. It can breast the opportunity of getting even more sort, remarks along with followers, so prepare for that if it occurs every time by uploading a well-formed web content.

With proper and trendy hashtags for hashtags for anakangkat, you can boost the impressions of your posts and increase the credibility of your brand.


anakangkat instagram hashtag profile picture

#anakangkat photos & videos

6,246 Instagram Posts using #anakangkat hashtag

Advertisements

Top anakangkat Posts

Status Do'a Anak Angkat
.
Do'a anak yang shalih sangat berguna bagi kedua orang tuanya setelah meninggal. Lantas, bermanfaatkah do'a dari anak angkat?
Yuk tonton video berikut.
👈geser kekiri untuk melihat lanjutan videonya
.
=> Share yuk ...
Semoga Bermanfaat
.
👉 https://goo.gl/ppX1oV
.
Yufid.TV
.
.
#dakwahtauhid #dakwah #tauhid #kajian #ustadzmuhammadabduhtuasikal #doa #anakangkat #anaksholeh #anak #yufidtv

Status Do'a Anak Angkat . Do'a anak yang shalih sangat berguna bagi kedua orang tuanya setelah meninggal. Lantas, bermanfaatkah do'a dari anak angkat? Yuk tonton video berikut. 👈geser kekiri untuk melihat lanjutan videonya . => Share yuk ... Semoga Bermanfaat . 👉 https://goo.gl/ppX1oV . Yufid.TV . . #dakwahtauhid #dakwah #tauhid #kajian #ustadzmuhammadabduhtuasikal #doa #anakangkat #anaksholeh #anak #yufidtv

Mami Syah Miss you so much my baby Tristan & Chloe 💏👸👫 #princessyahrini #Seperti_ituuhh #KTPH #CintaAnakAnak #AnakAngkat @silviakurniady @atunk08 @msbong

Mami Syah Miss you so much my baby Tristan & Chloe 💏👸👫 #princessyahrini #Seperti_ituuhh #KTPH #CintaAnakAnak #AnakAngkat @silviakurniady @atunk08 @msbong

Selesai Program Koloborasi Sekolahku bersama SK Pasir Panjang dan SK Batu 38
.
.
Jaga 5 orang anak/adik angkat aku ni senang je tak nakal. Semoga berjaya dunia akhirat. Jadi anak yang baik.
.
Adam, Adam, Akmal, Faiz dan Naim.
.
'Ambillah nasihat baik dari orang yang mengucapkannya meskipun ia tidak mengamalkannya.”
.
.
#smilenomatterwhat #loveyourself #beststudents #programming #adikangkat #anakangkat

Selesai Program Koloborasi Sekolahku bersama SK Pasir Panjang dan SK Batu 38 . . Jaga 5 orang anak/adik angkat aku ni senang je tak nakal. Semoga berjaya dunia akhirat. Jadi anak yang baik. . Adam, Adam, Akmal, Faiz dan Naim. . 'Ambillah nasihat baik dari orang yang mengucapkannya meskipun ia tidak mengamalkannya.” . . #smilenomatterwhat #loveyourself #beststudents #programming #adikangkat #anakangkat

Lalu bagaimana nasib anak-anak angkatnya, bila dia meninggal dunia??
.
Baca berita selengkapnya di MANAberita.com atau klik link di bio.
.
#manaberita #china #anakangkat #adopsi #shanghaiist #milyuner #kanker #limfoma #sakitkanker #terbaring #bangkrut

Lalu bagaimana nasib anak-anak angkatnya, bila dia meninggal dunia?? . Baca berita selengkapnya di MANAberita.com atau klik link di bio. . #manaberita #china #anakangkat #adopsi #shanghaiist #milyuner #kanker #limfoma #sakitkanker #terbaring #bangkrut

Latest anakangkat Posts

.
Jadi Anak Angkat Ruben Onsu & Sarwendah, Begini Sikap Betrand Peto Saat Tinggal di Rumah Ayah-Bunda
Kendati belum sah secara hukum menjadi anak Ruben Onsu, Betrand Peto kini menambah nama baru di belakang
namanya.
Betrand Peto Putra Onsu, demikian nama barunya saat ini. Sama halnya dengan Thalia Putri Onsu dan Thania
Putri Onsu, kedua anak Ruben Onsu dan Sarwendah.
Dilansir dari tayangan Bisik Bisik Tetangga, MOP Channel, Senin (19/8/2019) untuk pertama
kali Ruben Onsu, Sarwendah, dan Betrand Peto tampil bertiga dan bercerita tentang keterikatan mereka.
Baca berita selengkapnya di www.tribunkaltim.co
atau swipe 🆙️ IG Stories
#artisindonesia
#kabarartis
#rubenonsu
#sarwendah
#anakangkat
#localtoviral
#hyperlocal
#kaltim
#kalimantantimur
#balikpapan
#samarinda
#tribunkaltim
#kaltara
#kalimantanutara #welovebalikpapan #kalimantan #balikpapancity #borneo #balikpapanhits #balikpapaninfo #eastborneo

. Jadi Anak Angkat Ruben Onsu & Sarwendah, Begini Sikap Betrand Peto Saat Tinggal di Rumah Ayah-Bunda Kendati belum sah secara hukum menjadi anak Ruben Onsu, Betrand Peto kini menambah nama baru di belakang namanya. Betrand Peto Putra Onsu, demikian nama barunya saat ini. Sama halnya dengan Thalia Putri Onsu dan Thania Putri Onsu, kedua anak Ruben Onsu dan Sarwendah. Dilansir dari tayangan Bisik Bisik Tetangga, MOP Channel, Senin (19/8/2019) untuk pertama kali Ruben Onsu, Sarwendah, dan Betrand Peto tampil bertiga dan bercerita tentang keterikatan mereka. Baca berita selengkapnya di www.tribunkaltim.co atau swipe 🆙️ IG Stories #artisindonesia #kabarartis #rubenonsu #sarwendah #anakangkat #localtoviral #hyperlocal #kaltim #kalimantantimur #balikpapan #samarinda #tribunkaltim #kaltara #kalimantanutara #welovebalikpapan #kalimantan #balikpapancity #borneo #balikpapanhits #balikpapaninfo #eastborneo

Selesai Program Koloborasi Sekolahku bersama SK Pasir Panjang dan SK Batu 38
.
.
Jaga 5 orang anak/adik angkat aku ni senang je tak nakal. Semoga berjaya dunia akhirat. Jadi anak yang baik.
.
Adam, Adam, Akmal, Faiz dan Naim.
.
'Ambillah nasihat baik dari orang yang mengucapkannya meskipun ia tidak mengamalkannya.”
.
.
#smilenomatterwhat #loveyourself #beststudents #programming #adikangkat #anakangkat

Selesai Program Koloborasi Sekolahku bersama SK Pasir Panjang dan SK Batu 38 . . Jaga 5 orang anak/adik angkat aku ni senang je tak nakal. Semoga berjaya dunia akhirat. Jadi anak yang baik. . Adam, Adam, Akmal, Faiz dan Naim. . 'Ambillah nasihat baik dari orang yang mengucapkannya meskipun ia tidak mengamalkannya.” . . #smilenomatterwhat #loveyourself #beststudents #programming #adikangkat #anakangkat

macam2 lah anak umi sorg ni tq comel editnye umi suka sngt2 😘🙈 dah lah umi suka sngt2 dgn bollywood memng kena sngt2 ni😁🙈😘 tq angah
@official_cikksmiley .
.
@caroline_hayasaka .
.
.
#niqabmalaysia #anakangkat #akhwatbercadar #beautifulgirls #bidadarisyurga #beautifulsolehah #akhwatmuslimah #akhwatberniqob #akhwatakhirzaman #followforfollowback @caroline_hayasaka #ok #support #me #likeforlikeback

macam2 lah anak umi sorg ni tq comel editnye umi suka sngt2 😘🙈 dah lah umi suka sngt2 dgn bollywood memng kena sngt2 ni😁🙈😘 tq angah @official_cikksmiley . . @caroline_hayasaka . . . #niqabmalaysia #anakangkat #akhwatbercadar #beautifulgirls #bidadarisyurga #beautifulsolehah #akhwatmuslimah #akhwatberniqob #akhwatakhirzaman #followforfollowback @caroline_hayasaka #ok #support #me #likeforlikeback

Ih lucu suka jagung😁❤💕😘 Semoga yg like dan komen agar diberikan kemudahan termasuk yg kesulitan hamil, aamiin
Follow & tag kerabatmu dapatkan info kesehatan dan promil🤰🏼🤰🏼🤰🏼
@dedemala01
Info Kehamilan & Kesehatan Holistik Bee
konsultasi gratis
Wa 081298995488
#memalukan #cewekganjen #tetapkonsisten #rebutkembali #keperluanbalita #keperluanibu #rasa #diulang #diulanglagi #dedemala01 #seagold #mantan #sangmantan #resepibu #resepdokter #anakrajin #upayaterus #anakgaul #kulitlembut #antijerawat #sembuh #inginhamil #inginanak #anakangkat #celanadalamcowok #celanadalamcewek

Ih lucu suka jagung😁❤💕😘 Semoga yg like dan komen agar diberikan kemudahan termasuk yg kesulitan hamil, aamiin Follow & tag kerabatmu dapatkan info kesehatan dan promil🤰🏼🤰🏼🤰🏼 @dedemala01 Info Kehamilan & Kesehatan Holistik Bee konsultasi gratis Wa 081298995488 #memalukan #cewekganjen #tetapkonsisten #rebutkembali #keperluanbalita #keperluanibu #rasa #diulang #diulanglagi #dedemala01 #seagold #mantan #sangmantan #resepibu #resepdokter #anakrajin #upayaterus #anakgaul #kulitlembut #antijerawat #sembuh #inginhamil #inginanak #anakangkat #celanadalamcowok #celanadalamcewek

Ih lucu suka jagung😁❤💕😘 Semoga yg like dan komen agar diberikan kemudahan termasuk yg kesulitan hamil, aamiin
Follow & tag kerabatmu dapatkan info kesehatan dan promil🤰🏼🤰🏼🤰🏼
@dedemala01
Info Kehamilan & Kesehatan Holistik Bee
konsultasi gratis
Wa 081298995488
#memalukan #cewekganjen #tetapkonsisten #rebutkembali #keperluanbalita #keperluanibu #rasa #diulang #diulanglagi #dedemala01 #seagold #mantan #sangmantan #resepibu #resepdokter #anakrajin #upayaterus #anakgaul #kulitlembut #antijerawat #sembuh #inginhamil #inginanak #anakangkat #celanadalamcowok #celanadalamcewek

Ih lucu suka jagung😁❤💕😘 Semoga yg like dan komen agar diberikan kemudahan termasuk yg kesulitan hamil, aamiin Follow & tag kerabatmu dapatkan info kesehatan dan promil🤰🏼🤰🏼🤰🏼 @dedemala01 Info Kehamilan & Kesehatan Holistik Bee konsultasi gratis Wa 081298995488 #memalukan #cewekganjen #tetapkonsisten #rebutkembali #keperluanbalita #keperluanibu #rasa #diulang #diulanglagi #dedemala01 #seagold #mantan #sangmantan #resepibu #resepdokter #anakrajin #upayaterus #anakgaul #kulitlembut #antijerawat #sembuh #inginhamil #inginanak #anakangkat #celanadalamcowok #celanadalamcewek

Ih lucu suka jagung😁❤💕😘 Semoga yg like dan komen agar diberikan kemudahan termasuk yg kesulitan hamil, aamiin
Follow & tag kerabatmu dapatkan info kesehatan dan promil🤰🏼🤰🏼🤰🏼
@dedemala01
Info Kehamilan & Kesehatan Holistik Bee
konsultasi gratis
Wa 081298995488
#memalukan #cewekganjen #tetapkonsisten #rebutkembali #keperluanbalita #keperluanibu #rasa #diulang #diulanglagi #dedemala01 #seagold #mantan #sangmantan #resepibu #resepdokter #anakrajin #upayaterus #anakgaul #kulitlembut #antijerawat #sembuh #inginhamil #inginanak #anakangkat #celanadalamcowok #celanadalamcewek

Ih lucu suka jagung😁❤💕😘 Semoga yg like dan komen agar diberikan kemudahan termasuk yg kesulitan hamil, aamiin Follow & tag kerabatmu dapatkan info kesehatan dan promil🤰🏼🤰🏼🤰🏼 @dedemala01 Info Kehamilan & Kesehatan Holistik Bee konsultasi gratis Wa 081298995488 #memalukan #cewekganjen #tetapkonsisten #rebutkembali #keperluanbalita #keperluanibu #rasa #diulang #diulanglagi #dedemala01 #seagold #mantan #sangmantan #resepibu #resepdokter #anakrajin #upayaterus #anakgaul #kulitlembut #antijerawat #sembuh #inginhamil #inginanak #anakangkat #celanadalamcowok #celanadalamcewek

.
Salam & Good Morning Guys!
.
Cuba tengok korang ada dalam list tak?
.
10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful
.
/ Orang yang banyak #Komitmen (hutang)
/ Punya #AnakPerempuan sahaja
/ #Single - Tanggung keluarga
/ Tanggung keluarga seorang
/ Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat
/ Punya anak #OKU
/ #Bisnes sendiri
/ #SharePartner
/ #IbuTunggal
.
Jom coffee talk!
.
#CerdikTakaful
#PruBSNWarisanPlus
#PrudentialBSNTakaful
.
Mohd Zulkarnain Ishak
wasap.my/+60139867009‬
#Prudential Wealth Planner

. Salam & Good Morning Guys! . Cuba tengok korang ada dalam list tak? . 10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful. / Orang yang banyak #Komitmen (hutang) / Punya #AnakPerempuan sahaja / #Single - Tanggung keluarga / Tanggung keluarga seorang / Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat/ Punya anak #OKU/ #Bisnes sendiri / #SharePartner/ #IbuTunggal. Jom coffee talk! . #CerdikTakaful #PruBSNWarisanPlus #PrudentialBSNTakaful. Mohd Zulkarnain Ishak wasap.my/+60139867009‬ #Prudential Wealth Planner

Alhamdulilah..... Wasyukurillah... 🙏🙏🙏 Qodarallah...., Lulus tepat pd waktunya...|| pasti almarhum ibu dan almarhum bpmu senang melihatnya.... Selamat ya neng, semoga kedepannya lebih dimudahkan dan dilancarkan mencapai cita2mu.... Inshaa Allah.... 😘😘🙌🙌🙏🙏🙏 #ponakan #anakangkat #diploma #diplomaipb #manajemenagribisnisipb

Alhamdulilah..... Wasyukurillah... 🙏🙏🙏 Qodarallah...., Lulus tepat pd waktunya...|| pasti almarhum ibu dan almarhum bpmu senang melihatnya.... Selamat ya neng, semoga kedepannya lebih dimudahkan dan dilancarkan mencapai cita2mu.... Inshaa Allah.... 😘😘🙌🙌🙏🙏🙏 #ponakan #anakangkat #diploma #diplomaipb #manajemenagribisnisipb

Salam Jumaat Guys!
Cuba tengok korang ada dalam list tak?
10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang)
/ Punya #AnakPerempuan sahaja
/ #Single - Tanggung keluarga
/ Tanggung keluarga seorang
/ Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat
/ Punya anak #OKU
/ #Bisnes sendiri
/ #SharePartner
/ #IbuTunggal
Jom coffee talk!
#CerdikTakaful
#PruBSNWarisanPlus
#PrudentialBSNTakaful
p/s: Kredit gambar & penulisan asal pada En. Radin Aminurasyid

Salam Jumaat Guys! Cuba tengok korang ada dalam list tak? 10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang) / Punya #AnakPerempuan sahaja / #Single - Tanggung keluarga / Tanggung keluarga seorang / Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat/ Punya anak #OKU/ #Bisnes sendiri / #SharePartner/ #IbuTunggalJom coffee talk! #CerdikTakaful #PruBSNWarisanPlus #PrudentialBSNTakafulp/s: Kredit gambar & penulisan asal pada En. Radin Aminurasyid

4 days with #anakangkat was great 🥰🌈

4 days with #anakangkat was great 🥰🌈

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang)
/ Punya #AnakPerempuan sahaja
/ #Single - Tanggung keluarga
/ Tanggung keluarga seorang
/ Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat
/ Punya anak #OKU
/ #Bisnes sendiri
/ #SharePartner
/ #IbuTunggal
#CerdikTakaful
#PruBSNWarisanPlus
#takafulironman
pls do DM me
http://www.wasap.my/60134915251/Nak Hibah

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang) / Punya #AnakPerempuan sahaja / #Single - Tanggung keluarga / Tanggung keluarga seorang / Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat/ Punya anak #OKU/ #Bisnes sendiri / #SharePartner/ #IbuTunggal #CerdikTakaful #PruBSNWarisanPlus #takafulironmanpls do DM me http://www.wasap.my/60134915251/Nak Hibah

buya yahya membahas tentang anak angkat atau adopsi dalam hal harta warisan.
untuk lihat video lainnya ikuti channel kami.
youtube : hukum ahli waris
link video : https://youtu.be/uLZnWGNqOZo
#hukum #islam #harta #warisan #hibah #wasiat #anakangkat #anaktiri #adopsi #agama #pembagian #pedoman #ahliwaris

buya yahya membahas tentang anak angkat atau adopsi dalam hal harta warisan. untuk lihat video lainnya ikuti channel kami. youtube : hukum ahli waris link video : https://youtu.be/uLZnWGNqOZo #hukum #islam #harta #warisan #hibah #wasiat #anakangkat #anaktiri #adopsi #agama #pembagian #pedoman #ahliwaris

ustad munzir situmorang menjelaskan posisi anak angkat atau adopsi dalam hal harta warisan.
untuk video lebih lengkap bisa di lihat di channel kami.
youtube : hukum ahli waris
link video : https://youtu.be/uLZnWGNqOZo
#hukum #islam #anakangkat #adopsi #anaktiri #pembagian #harta #warisan #wasiat #warisan #agama #agama #dalil

ustad munzir situmorang menjelaskan posisi anak angkat atau adopsi dalam hal harta warisan. untuk video lebih lengkap bisa di lihat di channel kami. youtube : hukum ahli waris link video : https://youtu.be/uLZnWGNqOZo #hukum #islam #anakangkat #adopsi #anaktiri #pembagian #harta #warisan #wasiat #warisan #agama #agama #dalil

Cerita pagi tadi..yang pakai Songkok tu anak angkat Akak masa kami tinggal di Bukit Jalil dulu..esok dia nak nikah dah..so citernya anak bujang Akak yang dua lagi tu pergi jadi pengapit dan peneman esok. In shaa Allah minggu depan kenduri rumah anak angkat Akak pulak (pihak lelaki) di Tangkak. Semoga ada rezeki Akak dan family untuk ke sana. Aamiin.
#anakangkat
#anakbujang
#myboys #mykids #mysons #motherandsons #inshaallah #aamiin #bernikah #semogadipermudahkan

Cerita pagi tadi..yang pakai Songkok tu anak angkat Akak masa kami tinggal di Bukit Jalil dulu..esok dia nak nikah dah..so citernya anak bujang Akak yang dua lagi tu pergi jadi pengapit dan peneman esok. In shaa Allah minggu depan kenduri rumah anak angkat Akak pulak (pihak lelaki) di Tangkak. Semoga ada rezeki Akak dan family untuk ke sana. Aamiin. #anakangkat #anakbujang #myboys #mykids #mysons #motherandsons #inshaallah #aamiin #bernikah #semogadipermudahkan

Hye
Assalamualaikum
Jom Sama2 meriah kan event ni 😁
Esok masih boleh daftar
#arradhaah
#susuibu
#breastfeeding
#breastpumpmalaysia
#ibususuan
#anakangkat
#anaksusuan

Hye Assalamualaikum Jom Sama2 meriah kan event ni 😁 Esok masih boleh daftar #arradhaah #susuibu #breastfeeding #breastpumpmalaysia #ibususuan #anakangkat #anaksusuan

Hye assalamualaikum
Senyap kejap harini
Nak sesiap untuk event
17hb ni
Are u ready?
Alhamdulillah barang2 da sampai
Event ape.. Tgok next post.. #susuibu
#breastfeeding
#breastpumpmalaysia
#ibususuan
#anakangkat
#anaksusuan

Hye assalamualaikum Senyap kejap harini Nak sesiap untuk event 17hb ni Are u ready? Alhamdulillah barang2 da sampai Event ape.. Tgok next post.. #susuibu #breastfeeding #breastpumpmalaysia #ibususuan #anakangkat #anaksusuan

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang)
/ Punya #AnakPerempuan sahaja
/ #Single - Tanggung keluarga
/ Tanggung keluarga seorang
/ Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat
/ Punya anak #OKU
/ #Bisnes sendiri
/ #SharePartner
/ #IbuTunggal
#CerdikTakaful
#PruBSNWarisanPlus

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang) / Punya #AnakPerempuan sahaja / #Single - Tanggung keluarga / Tanggung keluarga seorang / Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat/ Punya anak #OKU/ #Bisnes sendiri / #SharePartner/ #IbuTunggal #CerdikTakaful #PruBSNWarisanPlus

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang)
/ Punya #AnakPerempuan sahaja
/ #Single - Tanggung keluarga
/ Tanggung keluarga seorang
/ Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat
/ Punya anak #OKU
/ #Bisnes sendiri
/ #SharePartner
/ #IbuTunggal
#CerdikTakaful
#PruBSNWarisanPlus

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang) / Punya #AnakPerempuan sahaja / #Single - Tanggung keluarga / Tanggung keluarga seorang / Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat/ Punya anak #OKU/ #Bisnes sendiri / #SharePartner/ #IbuTunggal #CerdikTakaful #PruBSNWarisanPlus

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang)
/ Punya #AnakPerempuan sahaja
/ #Single - Tanggung keluarga
/ Tanggung keluarga seorang
/ Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat
/ Punya anak #OKU
/ #Bisnes sendiri
/ #SharePartner
/ #IbuTunggal
#CerdikTakaful
#PruBSNWarisanPlus

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang) / Punya #AnakPerempuan sahaja / #Single - Tanggung keluarga / Tanggung keluarga seorang / Punya #HartaPusaka / Punya #AnakAngkat/ Punya anak #OKU/ #Bisnes sendiri / #SharePartner/ #IbuTunggal #CerdikTakaful #PruBSNWarisanPlus

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang)
/ Punya #AnakPerempuan sahaja
/ #Single - Tanggung keluarga
/ Tanggung keluarga seorang
/ Punya #HartaPusaka
/ Punya #AnakAngkat
/ Punya anak #OKU
/ #Bisnes sendiri
/ #SharePartner
/ #IbuTunggal
Meh Wassup book time dgn Agent Botak
http://AgentBotak.wasap.my
#agentbotak #prubsntakaful #prudential
#medicalcard #hibah #agentbotak60137473845
#protection #takaful #insurans #malaysia #johor #johorbahru #agentbotak

10 orang yang perlu ambil #HibahTakaful / Orang yang banyak #Komitmen (hutang) / Punya #AnakPerempuan sahaja / #Single - Tanggung keluarga / Tanggung keluarga seorang / Punya #HartaPusaka/ Punya #AnakAngkat/ Punya anak #OKU/ #Bisnes sendiri / #SharePartner/ #IbuTunggalMeh Wassup book time dgn Agent Botak http://AgentBotak.wasap.my #agentbotak #prubsntakaful #prudential #medicalcard #hibah #agentbotak60137473845 #protection #takaful #insurans #malaysia #johor #johorbahru #agentbotak

Anak angkat tak ada bahagian dalam faraid.
Jadi bila tak ada buat wasiat, tiada bahagian untuk ditinggalkan pada anak angkat.
Tapi anda tahu kan, anak angkat masih layak untuk dapat HIBAH?
Anda aware tak pasal ni?
#Hibah #AnakAngkat #takaful

Anak angkat tak ada bahagian dalam faraid. Jadi bila tak ada buat wasiat, tiada bahagian untuk ditinggalkan pada anak angkat. Tapi anda tahu kan, anak angkat masih layak untuk dapat HIBAH? Anda aware tak pasal ni? #Hibah #AnakAngkat #takaful

Smoga panjang umo Kael #kael2k19 #anakangkat #tinggallahkusendiri

Smoga panjang umo Kael #kael2k19 #anakangkat #tinggallahkusendiri

Sblm tdo, borak2 ngn anak dlu.. hahahahha.. #ymelda #asiankoel #koel #burungtuwu #burung #bird #pets #anakangkat #adoptedchild #female #birds , anak mulut luass, sama ngn bapak.. hahahahva

Sblm tdo, borak2 ngn anak dlu.. hahahahha.. #ymelda #asiankoel #koel #burungtuwu #burung #bird #pets #anakangkat #adoptedchild #female #birds , anak mulut luass, sama ngn bapak.. hahahahva

.
5 Fakta Betrand Peto, Anak Angkat Ruben Onsu dan Sarwendah yang Punya Suara Merdu
Betrand Peto telah diangkat anak oleh Ruben Onsu dan Sarwendah.
Merasa ada kedekatan hingga menjadi rindu jika tak bertemu membuat Ruben Onsu memutuskan
mengangkat Betrand Peto sebagai anak.
Diangkatnya Betrand Peto sebagi anak oleh Ruben Onsu dan Sarwendah, membuatnya langsung memiliki dua
adik perempuan sekeligus.
Baca berita selengkapnya di www.tribunkaltim.co
atau swipe 🆙️ IG Stories
#artisindonesia
#kabarartis
#rubenonsu
#betrandpeto
#anakangkat
#localtoviral
#hyperlocal
#kaltim
#kalimantantimur
#balikpapan
#samarinda
#tribunkaltim
#kaltara
#kalimantanutara #welovebalikpapan #kalimantan #balikpapancity #borneo #balikpapanhits #balikpapaninfo #eastborneo

. 5 Fakta Betrand Peto, Anak Angkat Ruben Onsu dan Sarwendah yang Punya Suara Merdu Betrand Peto telah diangkat anak oleh Ruben Onsu dan Sarwendah. Merasa ada kedekatan hingga menjadi rindu jika tak bertemu membuat Ruben Onsu memutuskan mengangkat Betrand Peto sebagai anak. Diangkatnya Betrand Peto sebagi anak oleh Ruben Onsu dan Sarwendah, membuatnya langsung memiliki dua adik perempuan sekeligus. Baca berita selengkapnya di www.tribunkaltim.co atau swipe 🆙️ IG Stories #artisindonesia #kabarartis #rubenonsu #betrandpeto #anakangkat #localtoviral #hyperlocal #kaltim #kalimantantimur #balikpapan #samarinda #tribunkaltim #kaltara #kalimantanutara #welovebalikpapan #kalimantan #balikpapancity #borneo #balikpapanhits #balikpapaninfo #eastborneo

Para artis yg mengangkat anak dengan penuh kasih 👍👌😍repost from @viralsosmed_ Kehidupan keluarga para selebriti memang nggak pernah ada habisnya buat dibahas. Apalagi mereka yang memutuskan untuk mengangkat anak karena beberapa alasan. Ya, beberapa selebriti memang memutuskan mengangkat anak dalam keluarga mereka. Ada yang mengangkat anak karena belum mendapat momongan, tak sedikit pula yang mengangkat anak sebagai jalan untuk menambah momongan.
Membesarkan anak angkat dan anak kandung bersama dalam satu rumah, kasih sayang yang diberikan para orangtua seleb ini nggak dibeda-bedakan. Nggak salah kalau hal tersebut membuat hubungan antara angkat angkat dan anak kandungnya justru terjalin dengan akrab.
Para orangtua seleb ini juga berhasil membuktikan bahwa memberikan kasih sayang bukan selalu soal ikatan darah. Melalui akun media sosial pribadinya, para seleb ini kerap membagikan momen-momen akrab sang anak bareng saudara angkatnya yang kompak abis bak saudara kandung.
Penasaran seperti apa momen akrab anak seleb bareng saudara kandungnya? Yuk langsung intip momen tujuh anak seleb bareng saudara angkatnya yang kompak abis seperti dilansir brilio.net dari berbagai sumber
.
Follow Yukk @viralsosmed_
Update tiap hari loh
Sumber : Brilio.net
#trending #sosmed #viral #warganet #netizen #indonesia #gosipartis #artis #artisindonesia #seleb #ussysulistiawati #celineevangelista #anjasmara #rubenonsu #verrelbramasta #yunishara #dennycagur #saudara #saudaraangkat #anakangkat

Para artis yg mengangkat anak dengan penuh kasih 👍👌😍repost from @viralsosmed_ Kehidupan keluarga para selebriti memang nggak pernah ada habisnya buat dibahas. Apalagi mereka yang memutuskan untuk mengangkat anak karena beberapa alasan. Ya, beberapa selebriti memang memutuskan mengangkat anak dalam keluarga mereka. Ada yang mengangkat anak karena belum mendapat momongan, tak sedikit pula yang mengangkat anak sebagai jalan untuk menambah momongan. Membesarkan anak angkat dan anak kandung bersama dalam satu rumah, kasih sayang yang diberikan para orangtua seleb ini nggak dibeda-bedakan. Nggak salah kalau hal tersebut membuat hubungan antara angkat angkat dan anak kandungnya justru terjalin dengan akrab. Para orangtua seleb ini juga berhasil membuktikan bahwa memberikan kasih sayang bukan selalu soal ikatan darah. Melalui akun media sosial pribadinya, para seleb ini kerap membagikan momen-momen akrab sang anak bareng saudara angkatnya yang kompak abis bak saudara kandung. Penasaran seperti apa momen akrab anak seleb bareng saudara kandungnya? Yuk langsung intip momen tujuh anak seleb bareng saudara angkatnya yang kompak abis seperti dilansir brilio.net dari berbagai sumber . Follow Yukk @viralsosmed_ Update tiap hari loh Sumber : Brilio.net #trending #sosmed #viral #warganet #netizen #indonesia #gosipartis #artis #artisindonesia #seleb #ussysulistiawati #celineevangelista #anjasmara #rubenonsu #verrelbramasta #yunishara #dennycagur #saudara #saudaraangkat #anakangkat

Kehidupan keluarga para selebriti memang nggak pernah ada habisnya buat dibahas. Apalagi mereka yang memutuskan untuk mengangkat anak karena beberapa alasan. Ya, beberapa selebriti memang memutuskan mengangkat anak dalam keluarga mereka. Ada yang mengangkat anak karena belum mendapat momongan, tak sedikit pula yang mengangkat anak sebagai jalan untuk menambah momongan.
Membesarkan anak angkat dan anak kandung bersama dalam satu rumah, kasih sayang yang diberikan para orangtua seleb ini nggak dibeda-bedakan. Nggak salah kalau hal tersebut membuat hubungan antara angkat angkat dan anak kandungnya justru terjalin dengan akrab.
Para orangtua seleb ini juga berhasil membuktikan bahwa memberikan kasih sayang bukan selalu soal ikatan darah. Melalui akun media sosial pribadinya, para seleb ini kerap membagikan momen-momen akrab sang anak bareng saudara angkatnya yang kompak abis bak saudara kandung.
Penasaran seperti apa momen akrab anak seleb bareng saudara kandungnya? Yuk langsung intip momen tujuh anak seleb bareng saudara angkatnya yang kompak abis seperti dilansir brilio.net dari berbagai sumber
.
Follow Yukk @viralsosmed_
Update tiap hari loh
Sumber : Brilio.net
#trending #sosmed #viral #warganet #netizen #indonesia #gosipartis #artis #artisindonesia #seleb #ussysulistiawati #celineevangelista #anjasmara #rubenonsu #verrelbramasta #yunishara #dennycagur #saudara #saudaraangkat #anakangkat

Kehidupan keluarga para selebriti memang nggak pernah ada habisnya buat dibahas. Apalagi mereka yang memutuskan untuk mengangkat anak karena beberapa alasan. Ya, beberapa selebriti memang memutuskan mengangkat anak dalam keluarga mereka. Ada yang mengangkat anak karena belum mendapat momongan, tak sedikit pula yang mengangkat anak sebagai jalan untuk menambah momongan. Membesarkan anak angkat dan anak kandung bersama dalam satu rumah, kasih sayang yang diberikan para orangtua seleb ini nggak dibeda-bedakan. Nggak salah kalau hal tersebut membuat hubungan antara angkat angkat dan anak kandungnya justru terjalin dengan akrab. Para orangtua seleb ini juga berhasil membuktikan bahwa memberikan kasih sayang bukan selalu soal ikatan darah. Melalui akun media sosial pribadinya, para seleb ini kerap membagikan momen-momen akrab sang anak bareng saudara angkatnya yang kompak abis bak saudara kandung. Penasaran seperti apa momen akrab anak seleb bareng saudara kandungnya? Yuk langsung intip momen tujuh anak seleb bareng saudara angkatnya yang kompak abis seperti dilansir brilio.net dari berbagai sumber . Follow Yukk @viralsosmed_ Update tiap hari loh Sumber : Brilio.net #trending #sosmed #viral #warganet #netizen #indonesia #gosipartis #artis #artisindonesia #seleb #ussysulistiawati #celineevangelista #anjasmara #rubenonsu #verrelbramasta #yunishara #dennycagur #saudara #saudaraangkat #anakangkat

curi masa cikit nk ke mana kita nie😍😍😍
#cuticuti
#happyday
#shooping
#afterwork
#anakangkat

curi masa cikit nk ke mana kita nie😍😍😍 #cuticuti #happyday #shooping #afterwork #anakangkat

penghibur hati aunty shima..bila balik je dorg myakat aje...😍😍😍
#sukabudak
#sayangawk
#anakangkat
#lovely

penghibur hati aunty shima..bila balik je dorg myakat aje...😍😍😍 #sukabudak #sayangawk #anakangkat #lovely

Happyy birthday dear jova
Jesus bless u darling😍
#miripjessica#anakangkat#birthdayjova

Happyy birthday dear jova Jesus bless u darling😍 #miripjessica #anakangkat #birthdayjova

Anak angkat, apa tanggungjawab yang parents angkat kena tahu dahulu? Klik link ini untuk penjelasan yang lebih best https://youtu.be/92JFDk60wQo
#fahmiramli
#anakangkat

Anak angkat, apa tanggungjawab yang parents angkat kena tahu dahulu? Klik link ini untuk penjelasan yang lebih best https://youtu.be/92JFDk60wQo #fahmiramli #anakangkat

Makasih @noverina_dl udah mau ditebengin
1. Rapat Hiswana Migas
2. Jajan lotek ning cerak SD
3. Metuk adi wedok ( dipetuk adi wedok malah nagis mergo le metuk kemeuputen jare rung puas le dolan ) 🤣🤣
4. BACK to ⛽
#bahagiaitusederhana
#bestfriend
#anakangkat

Makasih @noverina_dl udah mau ditebengin 1. Rapat Hiswana Migas 2. Jajan lotek ning cerak SD 3. Metuk adi wedok ( dipetuk adi wedok malah nagis mergo le metuk kemeuputen jare rung puas le dolan ) 🤣🤣 4. BACK to ⛽ #bahagiaitusederhana #bestfriend #anakangkat

Program dakwah ummah 7.0 ✅
Di kampung bantal ulu tembeling, jerantut.
#anakangkat #kuipsas #Ump #uniten #widad #kktm #kyp #ucyp #ikanpatin

Program dakwah ummah 7.0 ✅ Di kampung bantal ulu tembeling, jerantut. #anakangkat #kuipsas #Ump #uniten #widad #kktm #kyp #ucyp #ikanpatin

Budak comel ni nama Chacha. Manis dan slalu buat sy cair. Nama diberi Arissa tp bole juga dipanggil ChukAcham.
Saya kena masukkan dlm senarai wasiat nih sbb dia dr kecik panggil saya 'KAKAK'. Bila dating lagi @ayuazlida?
#anakangkat #adikangkat #love

Budak comel ni nama Chacha. Manis dan slalu buat sy cair. Nama diberi Arissa tp bole juga dipanggil ChukAcham. Saya kena masukkan dlm senarai wasiat nih sbb dia dr kecik panggil saya 'KAKAK'. Bila dating lagi @ayuazlida ? #anakangkat #adikangkat #love

Anak adalah karunia sekaligus titipan terindah dari Tuhan. Banyak orang yang berusaha punya keturunan, entah itu lewat program kehamilan maupun adopsi anak orang lain.
Nah, berikut ini deretan artis Indonesia yang adopsi anak karena alasan tertentu. Mereka punya hubungan yang dekat layaknya orangtua dan anak kandung. Siapa saja mereka?
Selengkapnya di: bit.ly/IDNLily
#IDNTimes #IDNTimesCommunity #artisindonesia #anakangkat #ranokarno #anakartis #sutykarno #tatajaneeta #dewisanca #ratufelisha #ussypratama #ussysulistiawaty #dewiperssik #vennamelinda #bellashofie #dennycagur #celineevangelista #jemimaguri #kartikaputri #anjasmara #diannitami

Anak adalah karunia sekaligus titipan terindah dari Tuhan. Banyak orang yang berusaha punya keturunan, entah itu lewat program kehamilan maupun adopsi anak orang lain. Nah, berikut ini deretan artis Indonesia yang adopsi anak karena alasan tertentu. Mereka punya hubungan yang dekat layaknya orangtua dan anak kandung. Siapa saja mereka? Selengkapnya di: bit.ly/IDNLily #IDNTimes #IDNTimesCommunity #artisindonesia #anakangkat #ranokarno #anakartis #sutykarno #tatajaneeta #dewisanca #ratufelisha #ussypratama #ussysulistiawaty #dewiperssik #vennamelinda #bellashofie #dennycagur #celineevangelista #jemimaguri #kartikaputri #anjasmara #diannitami

Anak adalah karunia sekaligus titipan terindah dari Tuhan. Banyak orang yang berusaha punya keturunan, entah itu lewat program kehamilan maupun adopsi anak orang lain.
Berikut deretan artis Indonesia yang putuskan adopsi anak karena alasan tertentu. Mereka punya hubungan yang dekat layaknya orangtua dan anak kandung. Siapa saja mereka? Simak potret manisnya geserrrrr y
.
Follow Yukk @viralsosmed_
Update tiap hari loh
Sumber : IDNTimes.com
#trending #sosmed #viral #warganet #netizen #indonesia #kamuharustahu #selebriti #artis #artisindonesia #seleb #ussysulistiawati #anak #anakangkat #adopsi #orangtua #kartikaputri #ranokarno #dennycagur #tatajaneta #dewiperssik #bellashofie #celineevangelista

Anak adalah karunia sekaligus titipan terindah dari Tuhan. Banyak orang yang berusaha punya keturunan, entah itu lewat program kehamilan maupun adopsi anak orang lain. Berikut deretan artis Indonesia yang putuskan adopsi anak karena alasan tertentu. Mereka punya hubungan yang dekat layaknya orangtua dan anak kandung. Siapa saja mereka? Simak potret manisnya geserrrrr y . Follow Yukk @viralsosmed_ Update tiap hari loh Sumber : IDNTimes.com #trending #sosmed #viral #warganet #netizen #indonesia #kamuharustahu #selebriti #artis #artisindonesia #seleb #ussysulistiawati #anak #anakangkat #adopsi #orangtua #kartikaputri #ranokarno #dennycagur #tatajaneta #dewiperssik #bellashofie #celineevangelista

numpang simpen disini yaa...
#kesayangan
#anakangkat

numpang simpen disini yaa... #kesayangan #anakangkat

Allah mengabarkan bahwa tidak menjadikan satupun bagi manusia memiliki dua hati di dadanya; Meskipun seorang Rasul atau manusia yang cerdas ataupun yang tajam pikirannya. Allah juga mengabarkan bahwasanya Dia tidak menjadikan seorang istri seperti sebagaiman seorang ibu, yang diharamkan untuk berkata kepada seorang istri : Engkau bagiku seperti punggung ibuku. Ketika seorang istri telah Allah halalkan atasmu.
Allah mengabarkan bahwa tidak menjadikan anak-anak angkat bagimu sebagaimana anak-anak kandungmu sendiri, karena sebab mereka tidak berasal dari dirimu, tidak mungkin menjadi seorang anak memiliki dua bapak, karena sesungguhnya dia hanya memiliki satu bapak. Dan klaimmu bahwasanya dia adalah anak kandungmu hanyalah lewat lisan saja tidak secara hakiki.
Dzihar dan mengangkat seorang anak menjadi adat pada zaman jahiliyyah, dan datang islam kemudian membatalkan kedua adat tersebut pada ayat ini, dan orang-orang yang beriman diperingatkan dari keduanya. Barangsiapa yang menganggap istrinya seperti ibunya dengan pengharaman, dan mengangkat seorang anak yang bukan anaknya; Maka sungguh dia membuat-buat kebohongan atas nama Allah.Allah menjelaskan akan kebenaran dan memberikan petunjuk kepada perkataan yang jujur dan kepada jalan yang lurus.
Tafsir Al-Wajiz / Syaikh Prof. Dr. Wahbah az-Zuhaili
#HijrahCinta #cintaallah #cintanabimuhammad #zihar #anakangkat #alahzab

Allah mengabarkan bahwa tidak menjadikan satupun bagi manusia memiliki dua hati di dadanya; Meskipun seorang Rasul atau manusia yang cerdas ataupun yang tajam pikirannya. Allah juga mengabarkan bahwasanya Dia tidak menjadikan seorang istri seperti sebagaiman seorang ibu, yang diharamkan untuk berkata kepada seorang istri : Engkau bagiku seperti punggung ibuku. Ketika seorang istri telah Allah halalkan atasmu. Allah mengabarkan bahwa tidak menjadikan anak-anak angkat bagimu sebagaimana anak-anak kandungmu sendiri, karena sebab mereka tidak berasal dari dirimu, tidak mungkin menjadi seorang anak memiliki dua bapak, karena sesungguhnya dia hanya memiliki satu bapak. Dan klaimmu bahwasanya dia adalah anak kandungmu hanyalah lewat lisan saja tidak secara hakiki. Dzihar dan mengangkat seorang anak menjadi adat pada zaman jahiliyyah, dan datang islam kemudian membatalkan kedua adat tersebut pada ayat ini, dan orang-orang yang beriman diperingatkan dari keduanya. Barangsiapa yang menganggap istrinya seperti ibunya dengan pengharaman, dan mengangkat seorang anak yang bukan anaknya; Maka sungguh dia membuat-buat kebohongan atas nama Allah.Allah menjelaskan akan kebenaran dan memberikan petunjuk kepada perkataan yang jujur dan kepada jalan yang lurus. Tafsir Al-Wajiz / Syaikh Prof. Dr. Wahbah az-Zuhaili #HijrahCinta #cintaallah #cintanabimuhammad #zihar #anakangkat #alahzab

One of the kittens born the day before Raya break.
Available for adoption in August.
#catsofinstagram
#anakangkat
#abamoyen

One of the kittens born the day before Raya break. Available for adoption in August. #catsofinstagram #anakangkat #abamoyen

dek kevin 5thn
menderita mikrosephalus
asal desa Gebangkerep.
terima kasih kepada
''PAK JERRY''
yang sudah mau berbagi dengan mengcover kebutuhan Bulanan susu&pampers adek kevin. 'Mari Membuka pintu rezeki dengan Berbagi'
#coverbulanan
#susu #pampers
#kertosono
#baronnganjuk
#gebangkerep
#nganjuk
#jawatimur
#berbagi #mikrosephalus #anakangkat #peduli #pedulisesama #care #humanity #anakmerdeka
#bersedekah
#indonesiaberbagi
#indonesia

dek kevin 5thn menderita mikrosephalus asal desa Gebangkerep. terima kasih kepada ''PAK JERRY'' yang sudah mau berbagi dengan mengcover kebutuhan Bulanan susu&pampers adek kevin. 'Mari Membuka pintu rezeki dengan Berbagi' #coverbulanan #susu #pampers #kertosono #baronnganjuk #gebangkerep #nganjuk #jawatimur #berbagi #mikrosephalus #anakangkat #peduli #pedulisesama #care #humanity #anakmerdeka #bersedekah #indonesiaberbagi #indonesia

'Waktu yang mempertemukan, kasih yang menyatukan'
Bukan hanya darah (pernikahan) yang menjadi alasan terbentuknya sebuah keluarga. Karena dari merekalah aku belajar, bagaimana 'KASIH' menjadi dasar/alasan untuk menerima segala 'kekurangan' orang lain. Bahkan mampu menerima 'orang lain' tersebut menjadi bagian dari keluarga kita.
Makase banyak for mama Ina dan papa Wilson, so terima Chis apa adanya. Tujuh tahun Chis kanal mama Ina deng papa Wilson. Mulai dr di Manado sampe riki so di Jakarta, nyanda berkurang tuh rasa sayang for Chis.
#keluargaangkat #anakangkat #orangtuaangkat #saudaraangkat #mamaangkat #papaangkat #bersyukur #tuhanyesusbaik😇
Nb: Foto bersama keluarga besar Mamaghe Djojosuroto pada saat pernikahan Abang Indra.

'Waktu yang mempertemukan, kasih yang menyatukan' Bukan hanya darah (pernikahan) yang menjadi alasan terbentuknya sebuah keluarga. Karena dari merekalah aku belajar, bagaimana 'KASIH' menjadi dasar/alasan untuk menerima segala 'kekurangan' orang lain. Bahkan mampu menerima 'orang lain' tersebut menjadi bagian dari keluarga kita. Makase banyak for mama Ina dan papa Wilson, so terima Chis apa adanya. Tujuh tahun Chis kanal mama Ina deng papa Wilson. Mulai dr di Manado sampe riki so di Jakarta, nyanda berkurang tuh rasa sayang for Chis. #keluargaangkat #anakangkat #orangtuaangkat #saudaraangkat #mamaangkat #papaangkat #bersyukur #tuhanyesusbaik😇 Nb: Foto bersama keluarga besar Mamaghe Djojosuroto pada saat pernikahan Abang Indra.

Sesungguhnya setiap kehilangan ada pengganti..6julai kekal dlm ingatan..cpt masa berlalu 17 thn dh arwah k.long pergi..rindu yg tiada penghujungnya.. Alhamdulillah.. Engkau dtgkn pengganti yg baik budi..yg jd tempat rujukan bila xsihat..yg hampir sama iras..yg sama nama.. boleh kami menumpang kasih.. Jazakillah Khair wani sudi terima umi abah dlm keluarga wani.. syukran Ya Allah.. Semoga kita dpt bersama-sama di Syurga Firdaus❤️❤️❤️
#alfatihah
#anakangkat
#kekaltilljannah

Sesungguhnya setiap kehilangan ada pengganti..6julai kekal dlm ingatan..cpt masa berlalu 17 thn dh arwah k.long pergi..rindu yg tiada penghujungnya.. Alhamdulillah.. Engkau dtgkn pengganti yg baik budi..yg jd tempat rujukan bila xsihat..yg hampir sama iras..yg sama nama.. boleh kami menumpang kasih.. Jazakillah Khair wani sudi terima umi abah dlm keluarga wani.. syukran Ya Allah.. Semoga kita dpt bersama-sama di Syurga Firdaus❤️❤️❤️ #alfatihah #anakangkat #kekaltilljannah

Coaching personally by GAM Tina
#anakangkat
#sharingiscaring
#mypublicmutual

Coaching personally by GAM Tina #anakangkat #sharingiscaring #mypublicmutual

house of purple... . . . . . . . . . . .
#emakungu #bestie #anakangkat

house of purple... . . . . . . . . . . . #emakungu #bestie #anakangkat

Allahuakbar kes baru hari ni, alhamdulillah anak dijumpai hidup. Kalau mati kena gigit anjing atau kena binatang buas mcmmana?? 😭😭😭
.
Jangan main-main dengan nyawa dik oii. Kira membunuh tau jika ditemui mati. Kalau kalis api neraka buat la mcmtu. Dah la dah berdosa buat zina, nak tambah dosa lagi ke membunuh? Hmmmm
.
Yang sedang mengandung tak tahu macam mana nk buat tu, Dm je la admin ya. Ramai yang DM admin nk bayi. Awak tak nak, bagi orang. Jangan main tinggal je mcmni. Kan jadi kes kes polis. .
Tau... !
Sesiapa yang ada bayi nak cari keluarga angkat DM je admin. Admin akan pilih keluarga angkat terbaik untuk anak awk.
.
.
#mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Allahuakbar kes baru hari ni, alhamdulillah anak dijumpai hidup. Kalau mati kena gigit anjing atau kena binatang buas mcmmana?? 😭😭😭 . Jangan main-main dengan nyawa dik oii. Kira membunuh tau jika ditemui mati. Kalau kalis api neraka buat la mcmtu. Dah la dah berdosa buat zina, nak tambah dosa lagi ke membunuh? Hmmmm . Yang sedang mengandung tak tahu macam mana nk buat tu, Dm je la admin ya. Ramai yang DM admin nk bayi. Awak tak nak, bagi orang. Jangan main tinggal je mcmni. Kan jadi kes kes polis. . Tau... ! Sesiapa yang ada bayi nak cari keluarga angkat DM je admin. Admin akan pilih keluarga angkat terbaik untuk anak awk. . . #mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Hari ni aku baca berita budak umur 12 tahun merogol budak 4 tahun.
Ini bala dari dosa dosa kita.
Budak zaman ni akan jadi lebih advance dengan gajet yg advance. Media sosial ni jika disalah guna teruk akibatnya. Tgk lah orang dewasa hari ni share berita artis yg xde faedah langsung. Bahkan ada stesen tv menjemput geng lgbt hari ni.
Berapa ramai orang berkahwin tidak ada anak, berapa ramai pula ada anak tetapi sekadar ada anak.. Tidak reti memberi didikan agama.
Sikap... Selagi tak kena ke batang hidung sendiri selagi itu manusia ini berdegil. Selagi diri dia.. Keluarga dia tak jadi mangsa selagi itu dia takde rasa apa.
Bila tgk anak orang ada hp maka anak dia pun nak dibagi hp walhal smartphone bukan keperluan.. Hp biasa pun dah memadai utk berhubung.
Edit-
Para guru yg mulia. Hari ini mereka telah kehilangan kemuliaan, apabila ibu bapa murid jadi kurang ajar.. bilamana anak mereka dirotan mereka melenting. Para guru disalahkan.. Apabila anak buat salah terus dipertahankan.. guru dicerca.. Maka mereka ditimpa bala yang hina dan hiba.
Ustaz merotan kerana tidak solat subuh didenda.. Dibawa ke mahkamah.. Dimalukan kerana mendidik anak mereka.. Artis yang memberi contoh buruk dipuja puja.. Maka lahirlah masyarakat yang dipenuhi juhalak
Sy kira dah sampai masanya diwujudkan undang undang mak ayah dihukum sekali jika anak buat kesalahan bawah umur macam ni.. Mereka gagal mendidik anak!
Allahuakbar
#Cp #mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Hari ni aku baca berita budak umur 12 tahun merogol budak 4 tahun. Ini bala dari dosa dosa kita. Budak zaman ni akan jadi lebih advance dengan gajet yg advance. Media sosial ni jika disalah guna teruk akibatnya. Tgk lah orang dewasa hari ni share berita artis yg xde faedah langsung. Bahkan ada stesen tv menjemput geng lgbt hari ni. Berapa ramai orang berkahwin tidak ada anak, berapa ramai pula ada anak tetapi sekadar ada anak.. Tidak reti memberi didikan agama. Sikap... Selagi tak kena ke batang hidung sendiri selagi itu manusia ini berdegil. Selagi diri dia.. Keluarga dia tak jadi mangsa selagi itu dia takde rasa apa. Bila tgk anak orang ada hp maka anak dia pun nak dibagi hp walhal smartphone bukan keperluan.. Hp biasa pun dah memadai utk berhubung. Edit- Para guru yg mulia. Hari ini mereka telah kehilangan kemuliaan, apabila ibu bapa murid jadi kurang ajar.. bilamana anak mereka dirotan mereka melenting. Para guru disalahkan.. Apabila anak buat salah terus dipertahankan.. guru dicerca.. Maka mereka ditimpa bala yang hina dan hiba. Ustaz merotan kerana tidak solat subuh didenda.. Dibawa ke mahkamah.. Dimalukan kerana mendidik anak mereka.. Artis yang memberi contoh buruk dipuja puja.. Maka lahirlah masyarakat yang dipenuhi juhalak Sy kira dah sampai masanya diwujudkan undang undang mak ayah dihukum sekali jika anak buat kesalahan bawah umur macam ni.. Mereka gagal mendidik anak! Allahuakbar #Cp #mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Alhamdulillah semalam genap sebulan ibu jaga Irwan Shah sebagai #anakangkat...ibu ngan ayah syg Irwan sngat2...
#temapinkpurple😍
#kesayanganayahibu

Alhamdulillah semalam genap sebulan ibu jaga Irwan Shah sebagai #anakangkat...ibu ngan ayah syg Irwan sngat2... #temapinkpurple😍 #kesayanganayahibu

Kes buang bayi di Surau Nur Sakinah, Bandar Parklands, Klang. Ditemui meninggal dunia😢
.
Kemungkinan masih hidup semasa diletakkan tapi ditarik oleh anjing liar ke kawasan parking (baju, diapers bertaburan)
.
Semoga allah swt membalas pada manusia yang tidak bertanggungjwb membuang anak syurga ini. 😭😭😭
. #mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Kes buang bayi di Surau Nur Sakinah, Bandar Parklands, Klang. Ditemui meninggal dunia😢 . Kemungkinan masih hidup semasa diletakkan tapi ditarik oleh anjing liar ke kawasan parking (baju, diapers bertaburan) . Semoga allah swt membalas pada manusia yang tidak bertanggungjwb membuang anak syurga ini. 😭😭😭 . #mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Astagfirullah....
Tengok ni kes Pembuangan Bayi. Johor, Kuala Lumpur dan Selangor 😭
.
Kalau tak nak bayi jangan buang. Ramai yang nak . Dm admin je. Admin bantu cari FA 🥺
.
#mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Astagfirullah.... Tengok ni kes Pembuangan Bayi. Johor, Kuala Lumpur dan Selangor 😭 . Kalau tak nak bayi jangan buang. Ramai yang nak . Dm admin je. Admin bantu cari FA 🥺 . #mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

ada 4 ekor kucing jantan sedang mencari tuan baru...lokasi di kepong..boleh ambil satu satu..pilih yg berkenan.. berrminat boleh wassup terus...01135580350... mencari yg benar ikhlas dan penyayang... #pecintakucing #adoptcat #malaysia #kucingangkat #sibulus #kucing #carikucing #free #nakbelakucing #sayangkucing #janganbuangkucing #wargakucing #chilangchengget #anakangkat #sukakucing

ada 4 ekor kucing jantan sedang mencari tuan baru...lokasi di kepong..boleh ambil satu satu..pilih yg berkenan.. berrminat boleh wassup terus...01135580350... mencari yg benar ikhlas dan penyayang... #pecintakucing #adoptcat #malaysia #kucingangkat #sibulus #kucing #carikucing #free #nakbelakucing #sayangkucing #janganbuangkucing #wargakucing #chilangchengget #anakangkat #sukakucing

Happy Birthday My Baby Sayang💕💕 CikYa loveee iMann sooo muchhh😘😘😘😘😘😘😘😘 *Busy gane pun nok gok culik masa jumpa bby ai. gambar last tu half2 kita k @mimieysha 😂 #1stbirthday #babysayang #anakangkat

Happy Birthday My Baby Sayang💕💕 CikYa loveee iMann sooo muchhh😘😘😘😘😘😘😘😘 *Busy gane pun nok gok culik masa jumpa bby ai. gambar last tu half2 kita k @mimieysha 😂 #1stbirthday #babysayang #anakangkat

Terima kasih banyak2 @eqallife susah payah berangkut dari sabah mai ke subang ...ikan kering nipis tu sedap apa nama pun taktau...
#alhamdulillah
#anakangkat
#happyme😊

Terima kasih banyak2 @eqallife susah payah berangkut dari sabah mai ke subang ...ikan kering nipis tu sedap apa nama pun taktau... #alhamdulillah #anakangkat #happyme😊

Ya Allah, kalau bayi jangan tinggalkan sorang-sorang mcmni. Bahaya 😭
.
#mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Ya Allah, kalau bayi jangan tinggalkan sorang-sorang mcmni. Bahaya 😭 . #mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Siannya anak sorg ni kelaparan.. suap Ymelda Kluger dlu la makan farleys rusks.. hahahahahahhahahahah..... #anakangkat #birds #babybirds

Siannya anak sorg ni kelaparan.. suap Ymelda Kluger dlu la makan farleys rusks.. hahahahahahhahahahah..... #anakangkat #birds #babybirds

PROGRAM SISKA
23.6.2019
#anakangkat

PROGRAM SISKA 23.6.2019 #anakangkat

PROGRAM SISKA
23.6.2019
#anakangkat

PROGRAM SISKA 23.6.2019 #anakangkat

Bekas anak asuhan merangkap anak angkat kalau dtg rumah ibu mesti mainan lego je la yang dia cari 😃😁 Walaupun dtg sekejap saja pun dah cukuplah,dpt la jugak menghilangkan rindu ibu dan ayah kat kamu.
Kakak² kamu pun rindukan kamu jgak.
Dah dtg sini susah dia nak balik,nak tidur sini katanya. Tapi x boleh sbb kamu dah sekolah,hihi. Lain kali la tunggu cuti sekolah panjang ye 😊😊 #anakasuhan #anakangkat #rindu #sayangselalu #lego #mainan #diasuka #anakmanja
Jom follow @jomdroparmy.lina

Bekas anak asuhan merangkap anak angkat kalau dtg rumah ibu mesti mainan lego je la yang dia cari 😃😁 Walaupun dtg sekejap saja pun dah cukuplah,dpt la jugak menghilangkan rindu ibu dan ayah kat kamu. Kakak² kamu pun rindukan kamu jgak. Dah dtg sini susah dia nak balik,nak tidur sini katanya. Tapi x boleh sbb kamu dah sekolah,hihi. Lain kali la tunggu cuti sekolah panjang ye 😊😊 #anakasuhan #anakangkat #rindu #sayangselalu #lego #mainan #diasuka #anakmanjaJom follow @jomdroparmy .lina

Kes buang bayi terbaru area Johor.
.
Tolong lah jangan buang bayi yang tak bersalah. Kesian mereka. Mereka tak berdosa. .
Cukuplah berdosa melakukan zina, tapi jangan pula ditambah dosa awak dengan melakukan pembunuhan pula.
.
Pada BIO MUM/ IBU KANDUNG (BM) adik ² atau kakak² yang terlanjur dan mengandung jangan buang, bagi la kepada org yang boleh menjaga bayi tersebut. Ramai pasangan yang berkahwin belum ada rezeki untuk dapat anak.. 😊
.
Okay? Kalau ada inshaa allah, admin boleh tolong carikan Family Angkat (FA) yang boleh jaga seperti anak sendiri. Boleh DM admin, ishaa Allah details dirahsiakan.
.
Yang baca bolehlah war²Kan jika ada ibu yang tak mampu nak jaga bayi ya. Siapa yang nak bayi boleh follow rapat² IG ni, mana tau ada rezeki, kita dapat banyak kes, kita akan update kat sini. 🌹
.
#mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat

Kes buang bayi terbaru area Johor. . Tolong lah jangan buang bayi yang tak bersalah. Kesian mereka. Mereka tak berdosa. . Cukuplah berdosa melakukan zina, tapi jangan pula ditambah dosa awak dengan melakukan pembunuhan pula. . Pada BIO MUM/ IBU KANDUNG (BM) adik ² atau kakak² yang terlanjur dan mengandung jangan buang, bagi la kepada org yang boleh menjaga bayi tersebut. Ramai pasangan yang berkahwin belum ada rezeki untuk dapat anak.. 😊 . Okay? Kalau ada inshaa allah, admin boleh tolong carikan Family Angkat (FA) yang boleh jaga seperti anak sendiri. Boleh DM admin, ishaa Allah details dirahsiakan. . Yang baca bolehlah war²Kan jika ada ibu yang tak mampu nak jaga bayi ya. Siapa yang nak bayi boleh follow rapat² IG ni, mana tau ada rezeki, kita dapat banyak kes, kita akan update kat sini. 🌹 . #mencarikeluargaangkat #mencarianakangkat #anakangkat #serahanakangkat #anakangkatuntukdiserahkan #bayiangkat